Volledig scherm
Plofkraak in Diepenveen © Rens Hulman / News United

Auto plofkraak Diepenveen gestolen in Twello

De zwarte Volkswagen Golf die vannacht vermoedelijk is gebruikt bij de plofkraak in Twello blijkt een week geleden te zijn gestolen in Twello in de Nicolaas Maesstraat. Dat meldt de politie.

De plofkraak bij de pinautomaat aan de Dorpsstaat in Diepenveen werd afgelopen rond 04.10 uur gepleegd. Omdat het niet duidelijk was of er explosiegevaar was, werd het gebied rond de pinautomaat. Kort na de plofkraak ontstond een klein vuur bij de pinautomaat. Voor de zekerheid mochten bewoners van de twee naastgelegen woningen korte tijd niet naar binnen.

Helikopter

Een expert op het gebied van explosieven kwam ter plaatse, ook verleende de politiehelikopter ondersteuning vanuit de lucht.

De daders waren meteen na de knal op de vlucht geslagen. De vermoedelijke vluchtauto werd rond half vijf uitgebrand aangetroffen nabij de Marsmangaarde op de Platvoet in Deventer.

Vragen

De politie in Deventer roept de hulp in van het publiek om de criminelen te pakken. De politie heeft de volgende vragen: 

Heeft u kort voor of na de plofkraak één of meerdere auto’s zien rijden? Heeft u personen gezien die mogelijk van de ene auto in de andere overstapten? Heeft u informatie over de diefstal van de auto een week geleden vanaf de Maesstraat in Twello?
Zijn u andere dingen opgevallen in de omgeving van de Dorpsstraat of de omgeving van de Marsmangaarde, die de politie kan helpen de daders te achterhalen?

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de plofkraak. Mogelijk hebben mensen beelden gemaakt of andere informatie die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak. 

De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Wie informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Volledig scherm
© Politie Deventer

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer