Auto rijdt in op terras in Deventer: meerdere gewonden, twee aanhoudingen

Video & updateEen auto is vannacht ingereden op een terras met uitgaanspubliek in de binnenstad van Deventer. Vijf mensen zijn gewond geraakt. Aan de aanrijding ging een ruzie vooraf, zo meldt de politie. Er zijn twee personen aangehouden, waaronder de bestuurder van de auto.

Het incident gebeurde even voor 05.30 uur bij de terrassen van kebabzaak Ayf en restaurant De Keizer. De bestuurder van een auto reed in op een aantal mensen en ging er vervolgens - met auto - vandoor. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er vijf mensen gewond zijn geraakt. Vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig hun verwondingen zijn, kan de politie niet zeggen.

Lees alles over het incident in ons dossier

Bestuurder

De politie laat weten dat er een conflict voorafging aan de aanrijding, zoals omstanders eerder al zeiden. Waar deze ruzie precies over is gegaan, is niet duidelijk. Er werd direct na het incident één persoon aangehouden die bij de ruzie betrokken was. De bestuurder van de auto was toen al gevlucht via de Korte Bisschopstraat. Hij kon later op de ochtend worden aangehouden nadat hij zichzelf had gemeld op het bureau ergens anders in het land.

Vol gas

Na een stapavond komt veel uitgaanspubliek langs de bewuste terrassen, waar de Brink en de Keizerstraat bij elkaar komen. De kebabzaak is doorgaans tot in de vroege ochtend open.

Een getuige vertelt dat de auto, een Audi, al in de buurt geparkeerd stond. Na een ruzie reed de bestuurder vervolgens vol gas in op een aantal mensen. De klap was zo groot, dat een buurtbewoner dacht dat het om een plofkraak ging.

Ravage

De ravage is enorm. De straat ligt bezaaid met glasscherven en meerdere terrasschermen zijn meters door de lucht geslingerd. Hulpdiensten uit de wijde regio werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Grote ravage op de Brink nadat een auto op een terras is ingereden.
Volledig scherm
Grote ravage op de Brink nadat een auto op een terras is ingereden. © News United / Rens Hulman
Hulpdiensten ontfermen zich over de gewonden.
Volledig scherm
Hulpdiensten ontfermen zich over de gewonden. © Marc Roerdink
Veel schade na de aanrijding in Deventer van vanochtend.
Volledig scherm
Veel schade na de aanrijding in Deventer van vanochtend. © Marc Roerdink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer