Auto volledig uitgebrand in Deventer, zesde incident in maand tijd

VideoAan de Deltalaan in Deventer is vannacht een auto volledig uitgebrand. De politie houdt rekening met brandstichting. Het is de zesde brand in een maand tijd in de stad.

De brandweer werd kort na 02:00 uur vannacht gealarmeerd over de autobrand aan de Deltalaan in de Rivierenwijk, tussen het winkelcentrum en de brug over de Amstellaan. Toen zij arriveerden in de straat moest de brandweer al snel tot de conclusie komen dat er geen redden meer aan was. De brand is vermoedelijk aangestoken, dit wordt door de politie onderzocht. De plek waar het voertuig in vlammen is opgegaan, is afgezet. De politie roept getuigen van de brand op om zich te melden.

Zoveelste brand

Het is de zoveelste brand in Deventer in korte tijd. Eerder gingen meerdere auto's en containers in vlammen op in de wijk Zandweer en in de wijk Het Oostrik vloog een camper met gasflessen in brand. Begin deze maand werd er een 33-jarige man uit Deventer aangehouden voor het aansteken van een autobrand. Hij werd ook verdacht van betrokkenheid bij andere autobranden. Een paar dagen later werd hij echter weer vrijgelaten.

Voor de brandweer viel er weinig meer te redden aan het voertuig.
Volledig scherm
Voor de brandweer viel er weinig meer te redden aan het voertuig. © Marc Roerdink
Nadat de brandweer de brand had geblust, begon de politie met een onderzoek. Er is mogelijk sprake van brandstichting.
Volledig scherm
Nadat de brandweer de brand had geblust, begon de politie met een onderzoek. Er is mogelijk sprake van brandstichting. © Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer