Volledig scherm
De politie controleert de lading op een aanhanger bij de verkeerscontrole in Deventer. © Rens Hulman / News United

Automobilist gaat door het lint tijdens verkeerscontrole in Deventer

Een automobilist is vanmiddag opgepakt in Deventer. De bestuurder ging door lint tijdens een verkeerscontrole. Bij de verkeerscontrole werden in totaal 21 bonnen uitgedeeld. 

De bestuurder werd aan de kant van de weg gezet nadat de automobilist opvallend rijgedrag vertoonde. Een speekseltest leverde een hit op, de bestuurder reed onder invloed van drugs. Bij de controle ging de verdachte over de schreef. Hij beledigde agenten en gooide een gebruikershoeveelheid drugs van zich af. De agenten sloegen de man daarop in de boeien.

Bij de controle werd ook de auto van man onderzocht. In het dashboardkastje lagen twee messen en verder werd inbrekersgereedschap in de auto gevonden. Dit werd in beslag genomen. Nader bloedonderzoek moet uitwijzen hoeveel drugs de automobilist in zijn bloed had. 

Boetes

De aanhouding was onderdeel van een grotere verkeerscontrole. De politie schreef in totaal twaalf bonnen uit voor het vasthouden van een telefoon. Ook werden nog negen boetes uitgedeeld voor de volgende overtredingen: negeren inhaalverbod voor een vrachtwagen, rijden over doorgetrokken streep, te hard rijden, overbelading, losliggende lading en rijden zonder verzekering.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer