Volledig scherm
Van deze auto gingen de airbags niet af. © News United / Rens Hulman

Automobilist gevangen in eigen auto door airbag na crash bij Deventer

Na een botsing op de Holterweg tussen Deventer en Bathmen moest een automobilist vanmiddag in zijn auto de komst van de brandweer afwachten. Bij de klap waren de airbags van zijn wagen niet afgegaan. Door het raampje klimmen of de klemmende deur forceren had het risico dat dat alsnog zou gebeuren, waardoor weer verwondingen konden ontstaan.

De brandweer bleek de airbags vrij snel onschadelijk te kunnen maken, waardoor de bestuurder naar buiten kon. Het ongeluk was gebeurd doordat een van de betrokken auto's op de verkeerde weghelft kwam, waardoor de wagens elkaar schampten. De auto's kwamen uit tegenovergestelde richting en mogelijk is een klapband de reden van het ongeluk geweest. Beide auto's moeten vanwege de omvang van de schade weggesleept worden. Niemand raakte gewond.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer