Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Automobilisten opgelet! Komende tijd vertraging op A1 door werkzaamheden

Vanaf vrijdag beginnen er wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo op de snelweg A1. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Op het traject rij je vanaf maandag  vanuit Twente in de richting van Deventer over twee versmalde rijstroken. De maximumsnelheid op de versmalde rijstroken is 90 kilometer per uur. 

Door voorbereidende werkzaamheden  zijn er deze week al verschillende aansluitingen tussen 22.00 uur en 08.00 uur afgesloten. Het betreft de aansluitingen Deventer, Bathmen, Deventer-Oost, en Lochem. Ter plaatse kun je de omleidingsroutes op de borden volgen.

Ernstige hinder

Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige hinder op deze trajecten. De wegwerkzaamheden kunnen zorgen voor meer oponthoud in de spits. Ook moet er rekening gehouden worden met een inhaalverbod voor vrachtverkeer en tijdelijke afsluitingen van op- en afritten. 

De wegwerkzaamheden zijn het gevolg van het toenemende vrachtverkeer op dit traject. Het vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging. Als de werkzaamheden klaar zijn liggen er tussen Apeldoorn en Deventer twee keer vier rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo twee keer drie rijstroken

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer