De vestiging van Roto Smeets in Deventer.
Volledig scherm
De vestiging van Roto Smeets in Deventer. © de Stentor

Bankroet dreigt voor Deventer drukkerij Donald Duck en Libelle

Voor drukkerij Roto Smeets in Deventer en twee andere vestigingen in Weert en Doetinchem heeft moederbedrijf Circle Media Group uitstel van betaling aangevraagd. Vaak is dit een voorbode van een faillissementsaanvraag. 

Voorlopig blijven de drie in acuut gevaar verkerende vestigingen doordraaien en wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een reorganisatie. Het moederbedrijf meldt op zijn site dat de financiële problemen zijn terug te voeren op ‘de zeer lastige marktomstandigheden in de Europese grafische industrie’.

In de drukkerij aan de Hunneperkade in Deventer werken 330 mensen en gemiddeld zeventig uitzendkrachten. Daarmee is Roto Smeets een van de grootste industriële werkgevers in Deventer.  In Deventer is de diepdrukdivisie gevestigd, waar onder meer bekende bladen als de Libelle, Donald Duck en Margriet worden gedrukt.

Het gevraagde uitstel van betaling geldt niet voor de Nederlandse marketingafdeling (MPG) in Amstelveen noch voor Corelio Printing in België en andere drukkerijen van de Circle Media Group in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Hongarije.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer