Volledig scherm
De vestiging van Roto Smeets in Deventer. © de Stentor

Bankroet dreigt voor Deventer drukkerij Donald Duck en Libelle

Voor drukkerij Roto Smeets in Deventer en twee andere vestigingen in Weert en Doetinchem heeft moederbedrijf Circle Media Group uitstel van betaling aangevraagd. Vaak is dit een voorbode van een faillissementsaanvraag. 

Voorlopig blijven de drie in acuut gevaar verkerende vestigingen doordraaien en wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een reorganisatie. Het moederbedrijf meldt op zijn site dat de financiële problemen zijn terug te voeren op ‘de zeer lastige marktomstandigheden in de Europese grafische industrie’.

In de drukkerij aan de Hunneperkade in Deventer werken 330 mensen en gemiddeld zeventig uitzendkrachten. Daarmee is Roto Smeets een van de grootste industriële werkgevers in Deventer.  In Deventer is de diepdrukdivisie gevestigd, waar onder meer bekende bladen als de Libelle, Donald Duck en Margriet worden gedrukt.

Het gevraagde uitstel van betaling geldt niet voor de Nederlandse marketingafdeling (MPG) in Amstelveen noch voor Corelio Printing in België en andere drukkerijen van de Circle Media Group in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Hongarije.

  1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

    Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

    Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
  2. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer