Volledig scherm
Foto Ab Hakeboom

Bathmen krijgt nieuwe bakker

BATHMEN - Een nieuwe ondernemer neemt de Bathmense vestiging failliete Bakkerij Heinen over. Bakkerij Philips opent binnenkort de deuren in pand aan de Brink.

Bathmen heeft in het nieuwe jaar weer twee bakkers. Naast de vertrouwde bakkerij Nijkamp opent binnenkort ook bakkerij Philips de deuren.

Ronald Philips neemt de Bathmense vestiging van Heinen over. De 31-jarige Deventenaar heeft inmiddels een bord in het pand aan de Brink 3 opgehangen, waarin hij zijn komst aankondigt. De bakkerij gaat binnenkort open. Op welke datum precies is nog niet bekend. Philips heeft eerder deze maand zijn eigen vennootschap bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

De bakkerij van Hennie Heinen werd op 16 augustus failliet verklaard. Drie vestigingen van Heinen werden snel overgenomen. In Vaassen zette een voormalig werknemer de bakkerij onder andere naam voort. De vestiging op Keizerslanden in Deventer is overgenomen door Bakkerij Van der Wal Jolink. De winkel op het Deventer Mariënburghplein is overgenomen door Hans Kamphuis. De hoofdvestiging in Bathmen liet het langst op een overnamekandidaat wachten, omdat in Bathmen een bakkerij aan de winkel vastzit.

Mogelijk kunnen Bathmenaren binnenkort ook weer elke dag hun vlees bij de slager kopen. Slagerij Linker overweegt zes dagen per week te openen, in plaats van de gebruikelijke drie dagen. De andere Bathmense slager, Slagerij Jansen, werd vorige maand failliet verklaard.

Volledig scherm
Foto: ANP
  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer