Volledig scherm
Bathmen krijgt weer een ouderensoos net zoals hier in het Gelderse Wapenveld. © Stichting Vérian

Bathmen krijgt weer een Ouderensoos

BATHMEN Nog geen half jaar na het sluiten van de Ouderensoos in Bathmen wordt er toch weer eentje opgestart.

In mei werd de stekker er uit getrokken maar er is toch vraag naar. Dus pakken 't Dijkhuis en Braakhekke de handschoen op.

Meer dan 70 jaar was er in Bathmen en Ouderensoos met maandelijks activiteiten op de laatste woensdagmiddag van de maand. In mei hield dat op, ook omdat het idee was dat de ouderen er minder behoefte aan hadden. Hanny Biemolt, manager van het Cultuurhuus en Jackie van Beek, directeur van 't Dijkhuis, pakken de draad op. Biemolt: ,,De opzet zal er wel wat anders uitzien. De activiteiten kunnen niet meer gratis zijn, maar we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.'' Van Beek vult aan: ,,Om alles zo simpel mogelijk te houden hebben we een strippenkaart ontwikkeld die zowel bij ons in ''t Dijkhuis als ook in het Cultuurhuus gebruikt kan worden. De kaart is te koop in het Cultuurhuus.''

De strippen zijn vanaf nu te koop en kosten 2,50 per strip. De hoeveelheid strippen die nodig is voor het meedoen aan een activiteit verschilt. Vervoershulp is bespreekbaar. Op 26 oktober is de eerste activiteit: de film 'Ja Zuster, nee Zuster' wordt vertoond.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer