Lijsttrekker Nicole Koks uit Lettele won met BBB de verkiezingen voor het waterschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Nicole Koks uit Lettele won met BBB de verkiezingen voor het waterschap. © Ronald Hissink

BBB óók de grootste in waterschappen, wat gaat dat betekenen? ‘Wij gaan niet polariseren’

Nu BoerBurgerBeweging (BBB) ook in veel waterschappen de macht heeft veroverd, neemt de invloed van boerenbelangen sterk toe. Naast euforie leidt het ook tot zorgen. Want maatregelen die nodig zijn voor de natuur, staan soms haaks op belangen van boeren. ,,Wij gaan niet polariseren, maar ouderwets polderen.”

12 reacties

 • R. Otters

  1 dag geleden
  Leg uit ik kan t nie lezen omdat t premium is
 • A Eijsink

  4 dagen geleden
  Dit is een extreem slechte week voor de natuur in Nederland. BBB gsat ook bij de waterschappen een stand still veroorzaken. Jammer want Nederland moet vernatten. Najaar en voorjaar moet alles plas dras staan waar mogelijk om zandboeren in de zomermaanden nog water te kunnen geven. En in veengebieden om verdere schade aan huizen en wegen en extra methaan uitstoot door veen verbranding tegen te gaan. Dat wordt doorbijten de komende jaren. Daarna moeten we dan alsnog sanneren.
 • Andre Eggerding

  4 dagen geleden
  @ Ruud Moison,misschien heb je gelijk. Maar tegelijkertijd is dat triest. De kiezers hebben dus niets meer te kiezen. Alles ligt vast. Een koerswijziging is dus niet meer mogelijk. We moeten op de ingeslagen weg verder waar die ook toe leidt.
 • van den Berg

  4 dagen geleden
  Bedrieg de Burger Beweging
 • Nico van de Kamp

  4 dagen geleden
  Afgelopen donderdag bij Khalid&Sophie zat mevr. Lagas 1e kamer lijsttrekker BBB te verkondigen dat de stkstof norm onzin is, die komt niet vanuit Europa, hebben we zelf in de wet vast GELEGD, halen we eruit! De KWD kunnen we simpel verhogen van 0,05 naar 1,0. Ik kan het mij niet voorstellen maar als dit mogelijk is wat hebben de kabinetten Rutte dan de afgelopen jaren gedaan? Of is dit populistisch gelul, ik eerst als ik maar verder kan na mij de zondvloed?

In samenwerking met indebuurt Deventer