Bedrijven voorzichtig optimistisch door heropening sluis in Deventer

videoNaar verwachting vaart donderdagmorgen het eerste schip in maanden de Prins Bernhardsluis binnen. Havenbedrijven die afhankelijk zijn van de binnenvaart reageren opgetogen. Van een juichstemming is geen sprake, omdat onzeker is hoe lang het peil van de IJssel op niveau blijft.

Bij Deventer Overslag Kombinatie (DOK) is het alle hens aan dek sinds de mededeling van de gemeente dat er donderdag weer geschut kan worden in de Prins Bernhardsluis. ,,Als het moet werken we nu dag en nacht.  We zijn bezig leveranciers zover te krijgen dat ze weer schepen naar Deventer sturen. Ik hoop dat het eerste schip maandag bij ons aanmeert”, zegt financieel directeur Titus Swartjes.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (43%)
 • Nee, lekker laten staan!! (23%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4284 stemmen