Volledig scherm
PREMIUM
All that Fun van Ea Eo © EaEo

Belgische jongleurs warmen tijdens 'de match' op voor eigen première in Deventer

Bram Dobbelaere is jongleur. En Belg. Hij speelt samen met vier kompanen van Compagnie Ea Eo vrijdagavond de Nederlandse première van All the Fun op de openingsavond van Deventer op Stelten '18. Waar je het dan over hebt, die vrijdag? Ja, de match natuurlijk. Opwarmen voor de eigen première  is deze keer ietwat anders.

Tja. Hoe ga je dat doen, vrijdagavond? Je eigen optreden, en nu staat België op het WK tegen Brazilië?

,,Ik dacht maandagavond even: gelukkig. We gingen niet door. Dat was makkelijker geweest. Maar toen heb ik daarna toch even een vreugdedansje rond de sofa gemaakt toen we toch wonnen van Japan. Ik heb niet zoveel met voetbal. Maar ja, het WK. Dat is toch het WK. Dat wordt toch een andere warming-up dan normaal vrees ik. We zijn normaal vier uur voor aanvang van een voorstelling aan het repeteren. Even weer inspelen op elkaar. De speelplek aanvoelen. De voorstelling begint om 21.30uur. De wedstrijd tegen Brazilië om 20 uur. Dus ja...We hebben straks heel verdrietige of hele blije Belgen. Ik hoop wel dat het duidelijk is voordat wij beginnen. Maar dat zal voor de voorstelling niet uitmaken.''

  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer