Werken in het Deventer Ziekenhuis tijdens de coronacrisis: werken in beschermende kleding. Het ziekenhuis gaat beschermingsjassen en schorten reinigen en dan hergebruiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Werken in het Deventer Ziekenhuis tijdens de coronacrisis: werken in beschermende kleding. Het ziekenhuis gaat beschermingsjassen en schorten reinigen en dan hergebruiken. © Deventer Ziekenhuis

Beschermingsjassen noodgedwongen hergebruikt in Deventer Ziekenhuis; aantal patiënten in vergelijking met gisteren stabiel

Het Deventer Ziekenhuis kampt door de zorg voor coronapatiënten met een tekort aan beschermingschorten en jassen voor personeel. ,,Die gaan we inzamelen en steriliseren en dan hergebruiken.”

Na sterilisatie kunnen de beschermingsmiddelen veilig opnieuw worden gebruikt, zegt woordvoerder Erick van Zijl van het DZ. ,,Ondertussen zijn onze inkopers heel druk bezig om te kijken waar we voldoende jassen vandaan kunnen halen. Dat is een drukke en woelige markt op dit moment.” Mondmaskers zijn er volgens hem nog voldoende. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer