Volledig scherm
Buurtbewoner Willem Kers laat zien hoe de vrouw een spoor van ravage heeft achtergelaten. De beschonken vrouw liet zich zelfs door een stopbord niet afremmen. © De Stentor

Beschonken bestuurster uit Raalte (39) laat veertig meter lang spoor van ravage achter in Deventer

updateEen dronken 39-jarige vrouw uit Raalte heeft vannacht rond 03.15 een spoor van vernieling achter gelaten in de Deventer wijk Voorstad. Op de hoek van de Veenweg en de Rielerweg ramde ze met haar auto eerst een verkeerspaal en een stopbord, daarna ging ze dwars door een hek. Veertig meter verderop velde ze een boom, waarop ze tegen een ander hek tot stilstand kwam. 

Nadat de vrouw eindelijk tot stilstand gekomen was, probeerde ze nog herhaaldelijk de auto te starten. Uiteindelijk zette ze het op ‘een lopen’ voor de politie. Die kon haar uiteindelijk wel achterhalen, blijkt uit de woorden van politiewoordvoerder Anne Coenen. De vrouw is volgens haar aangehouden. Nadat ze moest blazen, bleek ze onder invloed te zijn. Ze had een alcoholpromillage van 1.73, ruim drie keer meer dan wettelijk is toegestaan. De vrouw kreeg daarom direct een rij-ontzegging opgelegd. 

Gevaarlijk

Volgens buurtbewoner Willem Kers eindigde ze uiteindelijk tot zijn grote geluk vlak naast zijn auto. ,,Het scheelde niet veel of ik had de hele auto kapot gehad. Dan had ik 's ochtends lelijk op mijn neus gekeken.” Buurman en speeltuinbeheerder Harry Muilerman is vooral gelukkig dat het allemaal 's nachts gebeurde. ,,Je moet er niet aan denken dat ze iemand geraakt had.” De dronken capriolen van de vrouw leverden wonderwel geen gewonden op. 

Ravage

Ook een halve dag later is de ravage nog groot; twee beschadigde hekken, een geknakte boom, een gebutst en scheef verkeersbord, een meegesleepte en her en der liggen nog brokstukken van de auto als herinnering aan de barre tocht van de vrouw. De schade aan gemeente-eigendommen loopt in de duizenden euro’s. 

Volledig scherm
Ook ging de vrouw door een laag ijzeren hek, terwijl ze een verkeerspaal meesleepte. © De Stentor
Volledig scherm
De vrouw reed onder meer een boompje omver, dwars door de begroeiing. © De Stentor

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer