Jente van den Berg uit Raalte hield de beste speech tijdens de Overijsselse Editie van Op weg naar Het Lagerhuis.
Volledig scherm
Jente van den Berg uit Raalte hield de beste speech tijdens de Overijsselse Editie van Op weg naar Het Lagerhuis. © Het Debatbureau

Beste speech is van Jente uit Raalte, Etty Hillesum Lyceum uit Deventer wint debatwedstrijd

De kans is aanwezig dat de meest talentvolle debaters van het land dit jaar afkomstig zijn van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer. Die school won de Overijsselse editie van Op weg naar Het Lagerhuis. De beste speech was van Jente van den Berg van het Carmel College Salland uit Raalte.

In de finale versloeg de Deventer school het Reggesteyn uit Nijverdal verslagen. Het Etty Hillesum Lyceum plaatst zich hiermee voor de achtste finales op donderdag 19 maart in Lelystad. Jente van den Berg behoort tot de selectie speech kandidaten die met elkaar de strijd aangaan op zaterdag 14 maart. Zo wordt toegewerkt naar de tv finale op NPO 2 in het voorjaar.

Op weg naar Het Lagerhuis wordt georganiseerd door BNNVARA in samenwerking met de provincie Overijssel en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt. 

Historie

Mochten de leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum winnen, dan komen ze in een illuster rijtje. De laatste keer dat de Deventer school de debatwedstrijd won was in 2006. Ook in 2003 werd de titel binnengesleept.

De debaters van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer.
Volledig scherm
De debaters van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer. © Het Debatbureau

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer