Verslaggever Joep Boerboom en zijn vriendin Sjoera sliepen een nacht met Somnox. ,,Alsof er iemand tegen je aan ligt.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Joep Boerboom en zijn vriendin Sjoera sliepen een nacht met Somnox. ,,Alsof er iemand tegen je aan ligt.’’ © FOTO HISSINK

Betere nachtrust dankzij slaap-verwekkende robot uit Deventer

Bedden- en matrassenfabrikant Auping uit Deventer heeft samen met slimme studenten uit Delft een slaaprobot ontwikkeld. Doordat je adem zich aanpast aan dit rustig ademende kussentje vol elektronica, zou je sneller in slaap vallen. Kunnen de slaappillen de prullenbak in?

Een groepje Delftse studenten meldde zich bij Auping met een groot houten skelet vol tandwieltjes en radertjes. Kon de Deventer bedden- en matrassenfabrikant ze helpen aan een ‘zacht jasje’ voor hun slaaprobot? Ondanks het negentiende-eeuwse voorkomen van het apparaat zag Auping mogelijkheden: klanten bedienen die aan enkel een lekker bed en matras niet genoeg hebben voor een goede nachtrust. Auping en de vier slimme studenten besloten de robot samen verder te ontwikkelen. Ze maakten hem kleiner en stiller.

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer