Volledig scherm
PREMIUM
De Scherpenhof in Terwolde. © Archieffoto Ronny te Wechel

Bewoner recreatiepark Terwolde zegt bij RvS dat buren hem erbij hebben gelapt

,,Buren van mij op recreatiepark De Scherpenhof waren zo boos dat zij niet meer in hun chalets mochten wonen, dat zij de gemeente belden om mij aan te geven, zodat mijn vrouw en ik ook moeten vertrekken”, zei Scherpenhofbewoner J. van Leeuwen dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Volgens chaletbewoner Van Leeuwen lichtten die boze buren de gemeente in dat hij en zijn vrouw in 2002 naar een ander chalet op het park zijn verhuisd. Daarmee viel Van Leeuwen volgens de gemeente Voorst niet langer onder het overgangsrecht en legde hem een dwangsom op om de permanente bewoning van het chalet op te geven. 

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3653 stemmen