Impressie van het Dickens Festijn anno 2017 in het historische Bergkwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het Dickens Festijn anno 2017 in het historische Bergkwartier. © Rob Voss

Bewoners Bergkwartier schitteren op Dickens Festijn

Ruim 75 nieuwe bewoners van het Bergkwartier doen mee aan het Dickens Festijn op 15 en 16 december. Daarmee komt het aantal echte bewoners dat zich verkleedt in het speciale weekeinde op zo'n 375 mensen.

Het Dickens Festijn lijkt in de ogen van de meer dan honderdduizend bezoekers die elk jaar de wachtrij trotseren, nauwelijks te veranderen. Eenmaal door de poorten van de Walstraat waan je je in de wereld van Charles Dickens in de tweede helft van de negentiende eeuw. Geen tv te zien, de verkeersborden zijn bedekt. Iedereen die er iets te zoeken heeft, buiten de bezoekers om, is gestoken in historische kledij. De tijd staat er stil. Maar niet voor de honderden spelers die elk jaar weer meedoen.

  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer