Volledig scherm
De kleine knaagdieren veroorzaken al jaren overlast en vergallen hun woongenot, zeggen bewoners van de Eerste Weerdsweg in Deventer. Ze willen dat de gemeente meer actie onderneemt. © FOTO HISSINK

Bewoners Eerste Weerdsweg Deventer zijn rattenoverlast zat

Bewoners van de Eerste Weerdsweg in Deventer willen dat de gemeente Deventer meer doet aan het rattenprobleem dat al jaren speelt in hun straat. Dat schrijven zij in een brief aan het gemeentebestuur. De bewoners geven aan de situatie zat te zijn. 

De Eerste Weerdsweg is een straat in de woonwijk Zandweerd. Het is één van meerdere straten waar volgens meldingen in toenemende mate sprake is van rattenoverlast. De gemeente zelf geef toe dat de er sprake is van steeds meer overlastmeldingen in de stad, maar vindt het nog te vroeg om te spreken van een  daadwerkelijke rattenplaag.

Riool

De bewoners van de Eerste Weerdsweg schrijven aan het gemeentebestuur dat zij zelf er alles aan doen om de overlast te verminderen, door de buurten schoon te houden en zelf zoveel mogelijk ratten te vangen. Tegelijkertijd hopen ze op meer actie van de gemeente. Ze willen dat de gemeente het riool gaat controleren op openingen of gaten waardoor ratten de huizen in kunnen komen. 

Volgens de bewoners is al zo'n tien jaar sprake van overlast door de knaagdieren. Hulp door de gemeente is nodig, stellen zij. 'Wij worden 's nachts wakker van het geknaag, gegraaf en getrippel over plafonds en in de spouwmuren, worden regelmatig bedolven door de stank van rattenlijkjes of zien ze op straat wegschieten.'

Plan

De gemeente komt binnenkort met een plan. Daarin worden oorzaken, oplossingen en aanpak van het rattenprobleem genoemd. 

  1. Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

    Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

    ‘Een degelijke premier’ en ‘integere politicus’ noemt schrijver en oud-politicus voor D66 Jan Terlouw (86) de zaterdag overleden oud-premier Wim Kok (PvdA). Terlouw, voormalig vice-premier en minister van Economische Zaken (kabinet Van Agt) en van 1991 tot 1996 commissaris van de Koningin in Gelderland, had de laatste jaren geen contact meer met Kok. Hij is verrast door het overlijden van het PvdA-boegbeeld, met wie hij regelmatig te maken heeft gehad. ,,Ik wist niet dat hij ziek was.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

  • Ja, de gemeente moet met twee ton voor een opknapbeurt voor Vogeleiland over de brug komen (78%)
  • Nee, het Vogeleiland zonder dieren kan prima. De gemeente kan twee ton prima anders besteden (22%)
564 stemmen