Volledig scherm
Tunahan Kuzu komt zaterdag niet naar Deventer. © ANP (Fotomontage AD)

Bezoek Kuzu aan Deventer afgeblazen

Het bezoek van Tunahan Kuzu aan de Centrum Moskee in Deventer gaat zaterdag niet door. De partijleider van DENK zou voor de tweede keer in korte tijd naar Deventer komen, maar heeft nu alsnog gekozen om een andere stad aan te doen.

Dat bevestigt de Deventer afdeling van DENK. Woensdag is besloten de agenda van het Tweede Kamerlid om te gooien. DENK kondigde een dag eerder nog aan dat Kuzu naar Deventer zou komen, nadat hij in februari al samen met Selcuk Özturk een bezoek had gebracht aan de Hanzestad. Volgens DENK gaat het om een 'strategische wijziging', na het eerdere bezoek.

DENK doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer, op woensdag 21 maart. De partij zegt zich onder meer te willen verzetten tegen de 'verrechtsing' van Deventer.

Gevoelig

Het afblazen van het bezoek van Kuzu aan Deventer zou niets te maken hebben met de opstelling die de lokale VVD-afdeling heeft aangenomen. Die partij gaf vorige week aan niet in debat te willen met kandidaat-raadsleden van DENK vanwege uitspraken die Kuzu op Turkse televisie heeft gedaan. 'Absoluut niet', laat de Deventer afdeling van DENK schriftelijk weten. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer