Volledig scherm
Tunahan Kuzu komt zaterdag niet naar Deventer. © ANP (Fotomontage AD)

Bezoek Kuzu aan Deventer afgeblazen

Het bezoek van Tunahan Kuzu aan de Centrum Moskee in Deventer gaat zaterdag niet door. De partijleider van DENK zou voor de tweede keer in korte tijd naar Deventer komen, maar heeft nu alsnog gekozen om een andere stad aan te doen.

Dat bevestigt de Deventer afdeling van DENK. Woensdag is besloten de agenda van het Tweede Kamerlid om te gooien. DENK kondigde een dag eerder nog aan dat Kuzu naar Deventer zou komen, nadat hij in februari al samen met Selcuk Özturk een bezoek had gebracht aan de Hanzestad. Volgens DENK gaat het om een 'strategische wijziging', na het eerdere bezoek.

DENK doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer, op woensdag 21 maart. De partij zegt zich onder meer te willen verzetten tegen de 'verrechtsing' van Deventer.

Gevoelig

Het afblazen van het bezoek van Kuzu aan Deventer zou niets te maken hebben met de opstelling die de lokale VVD-afdeling heeft aangenomen. Die partij gaf vorige week aan niet in debat te willen met kandidaat-raadsleden van DENK vanwege uitspraken die Kuzu op Turkse televisie heeft gedaan. 'Absoluut niet', laat de Deventer afdeling van DENK schriftelijk weten. 

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer