Volledig scherm
Het Burgerweeshuis in Deventer. © Ab Hakeboom

Bezoekersrecord voor Deventer Burgerweeshuis

Poppodium Het Burgerweeshuis heeft in 2018 meer bezoekers getrokken dan ooit. Over het hele jaar verwelkomde het Deventer poppodium 72.815 bezoekers. Een stijging van meer dan 2500 bezoekers ten opzichte van een jaar eerder.

Een groot deel van deze stijging komt is te verklaren door de uitbreiding van de Grote Kick-Off. De Grote Kick-Off wordt weliswaar elk jaar gehouden op het Grote Kerkhof, maar wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis. Dit jaar trok de start van  het nieuwe studiejaar en het culturele seizoen met vijfduizend bezoekers beduidend meer muziekliefhebbers omdat het eenmalig vier dagen lang werd gehouden.

 1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
  PREMIUM
  video

  Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

  Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.
 2. Onthulling regenboogkunstwerk en slotdebat verkiezingen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Onthulling regenboog­kunst­werk en slotdebat verkiezin­gen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Het Kunstwerk Regenboogstad Deventer van Circus Engelbregt dat vanavond zou worden onthuld, wordt op een nog nader te bepalen tijdstip aan het publiek vertoond. Het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen dat voor vanavond in de Deventer Schouwburg op de agenda stond, gaat helemaal niet door. Beide evenementen zijn geschrapt vanwege het schietincident in Utrecht van vanochtend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer