Bezorgde Deventenaren maken bij stadhuis herrie over windmolens én uitspraken wethouder

VIDEOEen flinke storm aan geluid vanavond op het Grote Kerkhof voor het stadhuis. Mensen met fluiten, potten en deksel en voetbaltoeters. De herrie was niet vanwege het EK-voetbal met Oranje, maar vanwege de plannen van de gemeente Deventer, die de basis vormen voor de plaatsing van windmolens. Bewoners van met name Colmschate(-zuid), maar ook bijvoorbeeld Bathmen en omliggende kernen zijn fel tegen.

1 reactie

 • henk hartog

  4 maanden geleden
  Plaats dan een Kernreactor, ben je van het gezeur af.. WIJ als mens willen méér EN méér, dus de vraag naar stroom is de laatste jaren erg gegroeid. Hoe moet je het dan doen? Alle weilanden volpompen met zonnepanelen? Tja, wat wil je dan?
 1. 
Weinig kans dat buslijn 56 tussen Borculo en Deventer toch blijft bestaan: ‘Wij staan machteloos’
  PREMIUM

  Weinig kans dat buslijn 56 tussen Borculo en Deventer toch blijft bestaan: ‘Wij staan machteloos’

  Ondanks de nodige ophef gaat de provincie Gelderland waarschijnlijk niet nog eens kijken naar het besluit om buslijn 56 van Borculo naar Deventer te schrappen. Het frustreert raadsleden uit Lochem en Deventer. Zij vinden het niet nodig dat lijn 56 verdwijnt. Zij krijgen steun van een petitie die door ruim 3000 mensen is ondertekend. ,,De behoefte van de reiziger moet voorop staan.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer