Peter en Brigitta Beek en schoondochter Mariska Hiethaar (midden).
Volledig scherm
PREMIUM
Peter en Brigitta Beek en schoondochter Mariska Hiethaar (midden). © Kevin Hagens

Bezwaar van buren tegen uitbouw heeft ‘onbedoeld’ grote gevolgen: Peter en Brigitta uit Wesepe moeten vijf bouwwerken afbreken

VideoDe gemeenten Olst-Wijhe en Deventer mogen Peter en Brigitta Beek uit Wesepe sommeren om hun schuren af te breken, ook al staan ze er al jaren. Dat is het oordeel van de bestuursrechter in Zwolle. Niet alles hoeft plat, maar zeker vijf bouwwerken, inclusief de kapsalon van schoondochter Mariska, zijn door de uitspraak van de rechter een stap dichterbij sloop. ,,Dat is heftig’’, zegt Beek.

5 reacties

 • Mieke

  3 weken geleden
  Nu nog een kinderopvang en supermarkt en ze hoeven de deur niet meer uit!
 • Adriaan Mulder

  3 weken geleden
  Gelukkig zijn er nog rechters die handhaven, wordt al veel te veel gedoogd. Vervelend voor de mensen die het betreft, maar dat is nu eenmaal het risico als je een illegaal gebouw opknapt.
 • henk hartog

  3 weken geleden
  Ach, dan maar een nw bouwwerk plaatsen. EN knijp in jullie handen met zo een mooie huis in het Bos. Velen willen wel ruilen met jullie huis.. Suc6 alvast
 • Teun Bruna

  3 weken geleden
  Dit soort mensen, die illegaal bouwwerken neerzetten, zeggen achteraf altijd dat ze het niet wisten. Je hebt als je een huis koopt een makelaar of notaris die je hierop wijst en als je het zelf koopt is het logisch om even naar het bestemmingsplan te kijken. En die gebouwen zijn altijd net opgeknapt. Dat jullie krant aandacht besteed aan dit gezanik.
 • Thea van burik schippers Burik

  3 weken geleden
  Met muur van 3 meter hoog ga je ook tot het uitterste
 1. Deventer wijk Steenbrugge wacht nog zeker jaar op duurzame energie, warmtepomp lijkt oplossing
  PREMIUM

  Deventer wijk Steenbrug­ge wacht nog zeker jaar op duurzame energie, warmtepomp lijkt oplossing

  Het gaat nog wel een jaar langer duren voordat 130 (sociale) huurwoningen in de Deventer nieuwbouwwijk Steenbrugge op een duurzame manier worden verwarmd. Volgend jaar zomer moet het écht zover zijn. Een eerdere poging om de woningen met een houtige biomassacentrale van het gas te halen, zoals de wijk bij de bouw als ronkende ambitie meekreeg, mislukte. Prangende vraag is wat het inwoners aan lasten bespaart.
 2. Op 83-jarige leeftijd ziet Penninkhof zijn Diepenveense droom uitkomen: ‘Is wel meteen laatste kunstje’
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Op 83-jarige leeftijd ziet Penninkhof zijn Diepenveen­se droom uitkomen: ‘Is wel meteen laatste kunstje’

  Het kostte bloed, zweet en tranen en duurde een jaar of twintig. Ondanks tegenslagen is het Johan Penninkhof (83), bekend van de gelijknamige modeketen, gelukt. In Diepenveen stampte de modekoning een miljoenencomplex uit de grond. Dat is nu klaar. De luxe appartementen zijn verkocht en waar de detailhandel het over algemeen lastig heeft, trekt hij doodleuk vier nieuwe ondernemers naar het dorp. ,,We hebben zelfs huurders afgewezen, Penninkhof volgt echt zijn visie.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer