Bij ramkraak gestolen jassen terug bij kledingwinkel Auckland in Deventer: ‘we gaan gewoon weer knallen’

VideoKledingwinkel Auckland heeft de gestolen kledingvoorraad weer terug. Dat bevestigt een medewerker van de Deventer kledingwinkel na de brutale ramkraak van vorige week. ,,Sommige jassen zijn wel licht beschadigd, maar we hebben wél alles al terug.” 

Eigenaren van andere kledingwinkels voorzagen een dubbele strop voor de kledingwinkel, omdat de politie de jassen mogelijk vast zou houden voor uitvoerig onderzoek. Dat blijkt niet het geval. ,,We hadden het zelf ook niet verwacht, maar we hebben ze al wel terug en kunnen ze dus ook gewoon weer verkopen", zegt het personeelslid. 

Niet slim

De dieven hadden het volgens hem alleen op jassen gemunt. Over de waarde wil hij niks kwijt, ook niet over de hoeveelheid gegapte jassen. ,,Dat wil mijn baas ook niet.” Wel laat hij los dat de keuze van de criminelen hem verbaasde. ,,Misschien raakten ze in de stress. Het waren niet alleen de dure jassen. Ze hebben het niet slim gedaan; laat ik het zo zeggen.” 

Crash

Dat bleek ook de ochtend na de brutale ramkraak. De criminelen ramden de voordeur van Auckland Casuals aan de Engestraat in het centrum van Deventer met een Ford Ka, gristen kleding uit de winkel die in een klaarstaande snelle Audi werd gegooid en gingen er met die auto vandoor. 

De vluchtauto met de verdachten crashte niet veel later bij een afrit op de snelweg A28, waarna het viertal er rennend vandoor ging. De ‘buit’ lag op de hoedenplank. Na een klopjacht in de omgeving werden vervolgens de twee Utrechters aangehouden. 

Knallen

Bij de kledingwinkel willen ze vooral weer door na het incident, zegt de medewerker. Het afhandelen van de schade is verzekeringswerk, zo luidt het steevast. Op verdere media-aandacht zit de zaak niet te wachten. ,,We zijn er nuchter onder. We zijn gewoon weer open gegaan en gaan weer knallen. Dat is het eigenlijk wel.”

Volledig scherm
Een van de jassen bleef achter op straat. © News United / Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer