Binnenstad Deventer korte tijd afgezet voor zoektocht naar mogelijk gewapende man

video & updateDe binnenstad van Deventer was vanmiddag korte tijd afgesloten vanwege een grote politieactie. In omgeving Stromarkt/Nieuwe Markt werd een groot gebied afgezet. Agenten liepen in kogelwerende vesten en publiek werd weggestuurd. De actie was gericht tegen een persoon die mogelijk een vuurwapen bij zich had. Die werd echter niet gevonden.

Volgens de politie was de actie gericht tegen een pand aan de Stromarkt. Een medewerkster van de bibliotheek zag bij de Poolroom in die straat een arrestatieteam, ongeveer vijf man sterk, met behulp van een stormram naar binnen  gaan. Zij moest op last van de politie ook het dakterras van de bibliotheek uit voorzorg ontruimen.  Volgens Zafer Seyfi - de geschrokken eigenaar van het biljartcentrum - zat hij juist aan de koffie toen de politie opeens kwam binnenstormen. Volgens hem kwamen ze echter niet voor hem, maar voor een huurder boven de zaak. Hij zegt nooit overlast van de man te hebben gehad. 

De man, een dertiger, was tijdens de inval niet thuis. Een woordvoerder van de politie wil niet meer zeggen dan dat er informatie was over een persoon met vuurwapen in het pand en dat deze niet is aangetroffen.  Ook over de herkomst van die informatie wil ze niets kwijt.

Het afgezette gebied is inmiddels weer vrijgegeven. 

Volledig scherm
Politieactie in centrum Deventer © News United / Adriaan de Kluiver

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer