Binnenstad Deventer korte tijd afgezet voor zoektocht naar mogelijk gewapende man

video & updateDe binnenstad van Deventer was vanmiddag korte tijd afgesloten vanwege een grote politieactie. In omgeving Stromarkt/Nieuwe Markt werd een groot gebied afgezet. Agenten liepen in kogelwerende vesten en publiek werd weggestuurd. De actie was gericht tegen een persoon die mogelijk een vuurwapen bij zich had. Die werd echter niet gevonden.

Volgens de politie was de actie gericht tegen een pand aan de Stromarkt. Een medewerkster van de bibliotheek zag bij de Poolroom in die straat een arrestatieteam, ongeveer vijf man sterk, met behulp van een stormram naar binnen  gaan. Zij moest op last van de politie ook het dakterras van de bibliotheek uit voorzorg ontruimen.  Volgens Zafer Seyfi - de geschrokken eigenaar van het biljartcentrum - zat hij juist aan de koffie toen de politie opeens kwam binnenstormen. Volgens hem kwamen ze echter niet voor hem, maar voor een huurder boven de zaak. Hij zegt nooit overlast van de man te hebben gehad. 

De man, een dertiger, was tijdens de inval niet thuis. Een woordvoerder van de politie wil niet meer zeggen dan dat er informatie was over een persoon met vuurwapen in het pand en dat deze niet is aangetroffen.  Ook over de herkomst van die informatie wil ze niets kwijt.

Het afgezette gebied is inmiddels weer vrijgegeven. 

Volledig scherm
Politieactie in centrum Deventer © News United / Adriaan de Kluiver
  1. Ilse uit Deventer: ‘Ik was drukker met onkruid tussen tegels dan met een paar vierkante meter groen’
    PREMIUM

    Ilse uit Deventer: ‘Ik was drukker met onkruid tussen tegels dan met een paar vierkante meter groen’

    Tegel eruit, plant erin.Of: elke tegel telt. Het zijn steeds vaker gehoorde kreten in de strijd tegen verstenende steden. Landelijk is Stichting Steenbreek voortrekker in deze ontwikkeling. In Deventer probeert Groei & Bloei bewoners van nieuwbouwwijk Steenbrugge enthousiast te maken voor een groene voor- en achtertuin en heeft GroenLinks dit weekeinde voor de vijfde keer ‘de meest vertegelde tuin’ van Iris Slootheer in Borgele een stukje groener gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen