Volledig scherm
PREMIUM
Het Broederenplein in Deventer. Als het aan ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad ligt, staat de gemeente wonen tot op de begane grond toe in de strijd tegen winkelleegstand. © archhief

Binnenstad: wonen toestaan in
winkelstraat tegen leegstand

Wonen op de begane grond of kantoorruimte in een winkelstraat. Als het aan ondernemers en vastgoedeigenaren ligt, verruimt Deventer de mogelijkheden in de binnenstad.

Een einde maken aan leegstand in bijvoorbeeld de Kop van Lange B. door wonen op de begane grond toe te staan, in panden die van oudsher een winkelfunctie hebben. Als het aan ondernemers en vastgoedeigenaren in Deventer ligt, staat de gemeente meer toe in oorspronkelijk winkelstraten.

  1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

    Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

    Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer