BMW botst op betonnen brugpijler in Deventer

VideoDe bestuurder van een BMW i3 is zaterdagochtend rond 5.15 uur hard met zijn auto tegen een betonnen pijler van de Wilhelminabrug gereden. De automobilist raakte niet gewond, maar is voor verhoor en verder onderzoek wel meegenomen naar het politiebureau.

Het eenzijdige ongeval vond plaats op de kruising van de Welle met het Pothoofd in Deventer. De BMW i3 kwam vanaf de Welle en reed richting de A1. 

De bestuurder was na een lichte bocht tegen het verkeerslicht op de middengeleider geknald, achterwaarts doorgeschoten en hard tot stilstand gekomen tegen de brugpijler.

Flink beschadigd

De auto is flink beschadigd geraakt door de crash. Het verkeerslicht is van de paal afgereden en wordt zo snel mogelijk hersteld. De brugpijler heeft geen zichtbare schade.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was het Pothoofd afgesloten in de richting van de A1. Verkeer werd door de politie omgeleid.

Volledig scherm
De BMW die in de vroege zaterdagochtend op een betonnen brugpijler botste in Deventer. © Rens Hulman
  1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
    PREMIUM

    ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

    De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer