Toezichthouders in de binnenstad van Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Toezichthouders in de binnenstad van Deventer. © FOTO HISSINK

Boa's op omvallen door corona en werkdruk: verzuim tot 30 procent gestegen

video & pollHet verzuim onder toezichthouders is gestegen tot 20 procent, tot in sommige gevallen zelfs 30. Dat zegt voorzitter Richard Gerrits van de vakbond BOA-ACP. Volgens hem komt handhaving in gevaar. De vakbond pleit voor minder regeldruk en wil dat toezichthouders bij grote incidenten toegang krijgen tot wapenstok en pepperspray.

2 reacties

 • Jean De la Juan

  2 maanden geleden
  Omhooggevallen stadswachten
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Een BOA is geen politieagent. Er zitten gerust hele goede mensen tussen, maar ook een deel dat is afgewezen voor de politie. Er zijn er, helaas, ook genoeg die zelf de regels waarop zij moeten handhaven niet goed kennen, en zich verheven voelen boven de "burgers", iets wat zij zelf ook zijn. Het doel van de BOA is dat zij bij overtredingen een boete mogen uitschrijven. Maar als je ze een wapenstok geeft, (pepperspray kan nog, ter zelfverdediging) kan je ze net zo goed agent maken.
 1. Openluchttheaters blijven deze zomer juist open om verloren seizoen goed te maken: ‘Kaartjes zijn al uitverkocht’
  PREMIUM

  Openlucht­the­a­ters blijven deze zomer juist open om verloren seizoen goed te maken: ‘Kaartjes zijn al uitver­kocht’

  Sommige openluchttheaters in Salland en de Achterhoek blijven deze zomer open om er toch nog een geslaagd seizoen van te maken. Met de versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf het komend weekend hopen zij alsnog een groot publiek te bereiken. ,,Je mag onbeperkt mensen in de buitenlucht ontvangen zolang je de anderhalve meter afstand weet te behouden.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer