Volledig scherm
Restaurant Boas, op de hoek van de Golstraat met de Walstraat. Foto Erna Lammers

Boas enige Deventer zaak in restaurantgids Lekker

DEVENTER- Restaurant Boas staat als enige restaurant van Deventer in de 2017 editie van Lekker, 'de beste restaurantgids van Nederland'.

Opvallend, omdat restaurant 't Arsenaal jaren achtereen ook in de gids stond.

Peter van Emde Boas, eigenaar van restaurant Boas, is blij en trots: ,,Een schouderklopje voor het team, dit laat zien dat wij goed bezig zijn en wij zijn erg blij met die erkenning.''

Hotel-restaurant De Swarte Ruijter op de Holterberg is de enige zaak in het verspreidingsgebied van deze krant die de top 100 (plek 91) heeft gehaald. De Swarte Ruijter staat hoog aangeschreven: vorig jaar kreeg de zaak eindelijk de Michelin-ster die kenners uit het culinaire wereldje al eerder verwachtten.

  1. Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie nog een heel klein beetje spannend te maken. De Deventer ploeg leek na een magere eerste helft en een sterk tweede bedrijf hard op weg naar een punt. Maar door een enorme ketser van doelman Hobie Verhulst verloor de thuisploeg zondagmiddag in de uitverkochte Adelaarshorst met 1-2 van FC Twente, dat daarmee een voorschot heeft genomen op het kampioenschap.
  2. GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeldbekers vervangen in Deventer

    GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeld­be­kers vervangen in Deventer

    GroenLinks Deventer vraagt het college van Deventer om statiegeldbekers in te voeren bij evenementen, om de grote berg plastic wegwerpbekers na afloop van feestjes terug te dringen. Binnenkort start het evenementenseizoen weer en weten talloze mensen onder andere de fijne concerten, gezellige foodevenementen en sportieve evenementen weer te vinden. Dit alles heeft echter wel een keerzijde: na het evenement blijft er vaak veel plasticafval achter op pleinen of velden met nare gevolgen voor dieren, natuur en milieu .

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer