Partijleider Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) met de tractor bij het Binnenhof, op de dag na de Tweede Kamerverkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Partijleider Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) met de tractor bij het Binnenhof, op de dag na de Tweede Kamerverkiezingen. © Archief ANP

BoerBurgerBeweging ziet enorme groei na stikstofplannen: ‘Door absurd beleid’

Binnen een week tijd van 3300 naar zo’n 4400 leden: de politieke partij BoerBurgerBeweging is met recht booming. De BBB dankt die populariteit mede aan de stikstofplannen die eind vorige week zijn gepresenteerd door minister Christianne van der Wal uit Hierden. Een deel van de boeren dreigt daardoor te moeten stoppen. BBB is blij met de ledengroei, al had het liever een andere aanleiding gezien.

10 reacties

 • R Barlaeus

  1 maand geleden
  Het is een tijdelijke opleving. Dit is een politieke partij van complotdenkers, schreeuwers en klagers. Uiteindelijk zal er iets constructiefs moeten gebeuren en van deze partij hoeven we dat niet te verwachten.
 • Hans Bosga

  2 maanden geleden
  Los van het stikstofprobleem: de veeteelt draagt 1,2% bij aan het BNP waarvan het grootste deel export. Daarvoor is 70% van alle beschikbare ruimte in Nederland nodig. Combineer dat met dierenleed, verontreinigd oppervlakte water, doorgespoten insectenstand, verzuurde bodem, stankoverlast en ziekten als Q-koorts, vogelgriep, Mond en klauwzeer etc en je ziet dat dit niet langer houdbaar is. Niets tegen boeren maar in overvol Nederland is de grens bereikt.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  @Chris Kuiper. Geen kletspraatjes ophangen. Frankrijk heeft een groot aantal Natura2000-gebieden. Zoek maar op Natura2000 carte. Zoek dan ook eens naar een kaart van de gebieden in Europa,. Dan zie je dat Nederland weinig gebieden heeft aangewezen, waarvan qua oppervlak het meeste water: Waddenzee, IJsselmeer en Zeeuwse delta. Verder springt de Veluwe eruit, maar Nederland heeft belachelijk weinig vergeleken met bijvoorbeeld België, Duitsland en Spanje.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Hans Bosga. Dat is niet zo heel moeilijk. Het aantal natura 2000 gebieden tot realistische aantallen terugbrengen. Frankrijk heeft er maar 7! In Nederland zijn gebieden die niets bijzonders voorstellen, tot kwetsbare natuur gebombardeerd. Nederland moet dan miljarden terugbetalen aan de EU. Daarnaast de monopolisten AH en Jumbo dwingen om een normale prijs te gaan betalen, i.p.v. elke boer te willen uitpersen. Dan kunnen de boeren met minder dieren en stikstof gaan boeren. Probleem opgelost!
 • J N de Graaff

  2 maanden geleden
  Erg triest dat de betrokken boeren e.a. niet willen inzien dat er alternatieven genoeg zijn duurzaam door te gaan, of met een goede regeling het bedrijf mogen verplaatsen dan wel beeindigen. En als er een vergelijking gemaakt wordt tussen het aantal boeren dat juist door de politiek van intensivering, mechanisering en schaalvergroting verdwenen is en het handjevol dat vanwege de uitstootnormen en andere duurzaamheidsbeginselen er mogelijk mee ophouden moet dan is dat zeer opmerkelijk.

Deventer