De politie was zaterdagavond paraat bij de oprit van de A1 bij Bathmen. Normaal verkeer kon wel gewoon de snelweg op.
Volledig scherm
De politie was zaterdagavond paraat bij de oprit van de A1 bij Bathmen. Normaal verkeer kon wel gewoon de snelweg op. © News United / Jasper Hutten

Boeren met tractors weer vertrokken na samenkomst bij oprit A1 Bathmen, politie paraat

UPDATEEen groep boeren heeft zich zaterdagavond met tractors verzameld bij de oprit naar A1 in Bathmen. De politie had signalen opgevangen dat mogelijk de snelweg zou worden opgedraaid en stond klaar om dit te voorkomen.  Ingrijpen bleek niet nodig.

 1. Het is bloedheet: is dit het begin van de langste hittegolf ooit? Weerman Mark uit Twello weet het antwoord
  PREMIUM

  Het is bloedheet: is dit het begin van de langste hittegolf ooit? Weerman Mark uit Twello weet het antwoord

  De hittegolf, de eerste van dit jaar, is bijna een feit: morgen wordt het opnieuw tropisch en is de weermijlpaal een feit. En de hitte houdt voorlopig ook nog aan. Zo lang zelfs dat zelfs het record van de langste hittegolf ooit in beeld komt. Wordt het record van 18 dagen (in de bloedhete zomer van 1975) verbeterd? De Twellose weerman Mark Wolvenne duikt op verzoek van de Stentor in de historie, de huidige weersmodellen én denkt het antwoord te weten.
 2. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
  PREMIUM

  Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

  De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer