Grote verkeerscontrole in Deventer.
Volledig scherm
Grote verkeerscontrole in Deventer. © Rens Hulman/NewsUnited

Boetefestival bij grootscheepse controle in Deventer: stoppen voor groen, betalen maar!

De grootscheepse controle dinsdag de hele dag in Deventer is uitgelopen op een waar boetefestival. De schatkist van het rijk werd extra gespekt doordat er bijna een halve ton aan openstaande boetes werd geïnd. 

Speciale kentekenscanners draaiden overuren: 9900 (!) auto’s werden nagekeken. De gegevens werden razendsnel gecheckt om te zien of de eigenaar nog een boete of belastingschuld had. 

En dat werkte. 

Tienduizenden euro’s aan boetes en belastingschuld werden ‘verrekend’. Twee mensen werden opgepakt omdat justitie nog een appeltje met ze te schillen had. 

De Belastingdienst liet eigenaren van 20 auto’s  weten dat ze rap hun belastingschuld moeten betalen, omdat ze anders hun voertuig kwijt zijn. Aan het begin van de controle was iemand tegen de lamp gelopen die in zijn eentje bijna een halve ton aan belastingschuld moest ophoesten.

Getint

De mensen van de politie hadden het ook druk. De nodige boetes werden uitgedeeld voor onder meer (veel) te zwaar beladen aanhangers, voor hardrijders, mensen die hun verzekering niet op orde hadden of té zwaar getinte ramen hebben in hun auto. Eén weggebruiker kreeg een boete omdat hij een graafmachine los op de aanhangwagen had staan.

Groen betekent rijden

De dagprijs voor de lulligste boete ging naar de bestuurder van een auto die voor groen licht stil bleef staan. Dat mag niet. Boem: boete. 

 1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

  LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

  Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.
 2. Ernstig zieke kaasbaas David uit Deventer gaat hét gevecht van z'n leven aan: 'Iedereen maakt zich druk om corona, ik heb dat toch wat minder’
  PREMIUM
  VIDEO

  Ernstig zieke kaasbaas David uit Deventer gaat hét gevecht van z'n leven aan: 'Iedereen maakt zich druk om corona, ik heb dat toch wat minder’

  ,,Coronatijd… Iedereen is als de dood om ziek te worden. Ik niet. Ik ben het al.’’ Galgenhumor. Het is David van Zijl (41) ten voeten uit. De kaasbaas van Deventer en omgeving koerst nog steeds met zijn koelbus door Salland, lachend als altijd, maar komt over twee weken voor langere periode tot stilstand. ,,Ik heb teelbalkanker. Ben veertien dagen geleden geopereerd en heb uitzaaiingen. De kaasbaas stopt even met leveren.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer