Volledig scherm
In deze manege in Wilp-Achterhoek spelen op 13 oktober The Heinoos en Bökkers. © Stephan Haarman

Bökkers en The Heinoos op nieuw
festival in manege Wilp-Achterhoek

In plaats van hoefgetrappel klinkt op zaterdag 13 oktober stevige dialectrock in de manege van Stoeterij Beltmanshoeve aan de Heeringstraat 4 in Wilp-Achterhoek. The Heinoos en Bökkers treden die avond op tijdens de eerste editie van 'Høken en Bökken bie Beltman'.

Vier kameraden - én liefhebbers van boerenrock - hebben het initiatief voor het muziekfestijn genomen. Mark Timmer uit Vaassen,  Rob Sprengers en Marco Wentink uit Apeldoorn en Stephan Haarman uit Wilp-Achterhoek hebben de Stichting Manegefeesten opgericht.  Zij mikken op minimaal 1200 bezoekers tijdens hun eerste manegefeest en willen hiervan een jaarlijks terugkerend evenement maken. De manege hoort bij de stoeterij van Haarman. ,,Mijn opa Hein en vader Jan hadden de bijnaam Beltman, vandaar dat we de stoeterij Beltmanshoeve hebben genoemd.

Volle bak

Met het vastleggen van The Heinoos en de eveneens populaire band Bökkers lijkt een volle (paarden)bak in Wilp-Achterhoek gegarandeerd. The Heinoos trappen het boerenrockfestival op 13 oktober om 21.00 uur af. Zij brengen onder het motto 'Høken met de Heinoos' anderhalf uur lang nummers van Normaal en ook eigen repertoire. Bökkers mag vanaf 23.00 uur proberen in figuurlijke zin het dak van de manege te blazen. Kaarten kosten 17,50 euro.

https://hokenindemanege.nl/

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer