Verschillende inwoners van Deventer kwamen in actie tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende inwoners van Deventer kwamen in actie tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. © Ronald Hissink

Bomenkap op de Stromarkt in Deventer krijgt politiek staartje: ‘Help ons deze bomen te redden!’

De omstreden bomenkap aan de Stromarkt is nog geen voldongen feit. Na groeiend protest onder Deventenaren is de politiek in de bres gesprongen. De gemeente moet opnieuw bekijken of de twee platanen bij de bibliotheek toch behouden kunnen blijven. 

4 reacties

 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Als de bomen gewoon gezond zijn mag je ze mooi laten staan. Maak maar andere plannen, dat is vlugger klaar en goedkoper dan de huidige schaduwgevers en stofvangers en luchtzuiveraars te kappen, de wortels te verwijderen en dure nieuwe bomen aanplanten die het dan vervolgens razend moeilijk krijgen. Net zoiets als volwassenen ontslaan, er kleuters voor in de plaats nemen en dan klagen dat werk niet vordert. Gewoon terug naar de tekentafel. En vlug wat!
 • Jos Thomassen

  1 jaar geleden
  De paar resterende stadsbomen zijn broodnodig om stofdeeltjes op te vangen, verkoeling te geven en simpelweg plezier te geven aan mensen. Ecologisch gezien zijn bomen kleine oases in de stedelijke woestijn van steen, beton en asfalt. De enige reden voor het verlenen van een kapvergunning zou moeten zijn dat de boom ziek is. Ik verwacht van een partij die zichzelf GroenLinks noemt uitsluitend instemming hiermee.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Een boom kappen om ruimte te maken voor fietsen.....dat is niet uit te leggen. Er is ruimte zat voor de fiets, zowel links en achter de bieb. Laat alle deze prachtige bomen staan.
 • Marianne Steenbergen

  1 jaar geleden
  Deze prachtige bomen gewoon laten staan. Kappen is doodzonde en nergens voor nodig. Marianne Steenbergen

In samenwerking met indebuurt Deventer