Bomenkap rond Grote Kerkhof en Stromarkt hakt erin: ‘Gemeente wilde eigenlijk nóg meer kappen’

AUDIO & VIDEOHet kappen van bomen zorgt altijd voor discussie en emoties. Maar dit keer wordt het in de ‘voortuin’ van het stadhuis, op het Grote Kerkhof en de Stromarkt, wel heel gek, stellen tegenstanders. Bij de herinrichting van de pleinen dreigen elf reuzen van bomen eraan te gaan. Voorstanders van de kapplannen van de gemeente zijn er óók. ,,Een ander type boom zorgt voor minder overlast op de terrassen”, zegt ondernemer Rob te Wierik.

3 reacties

 • Akkerman

  1 jaar geleden
  Er wordt gezegd dat het warmer wordt, niet door het aardgas maar de zon. Dan ben je blij dat je op een terras koel en in de schaduw je biertje kan drinken of in een kantoor schaduw krijg. Het hoofd en de inhoud blijft koel voor goede beslissingen. Dus: Niet Kappen.
 • JJ Holthaus

  1 jaar geleden
  Waar kan ik tekenen om het kappen van de mooie bomen tegen te gaan? Zo zonde als ze worden gekapt. Gemeente zou zich moeten schamen als ze gekapt worden!
 • H de Vries

  1 jaar geleden
  Minder overlast op de terrassen? Die terrassen zijn de overlast, meneer Te Wierik. Daarvoor bomen weghalen is te dol. Er is geen enkel goed argument om die levende wezens te slopen.

In samenwerking met indebuurt Deventer