‘Boomcirkels’ moeten overledenen onder Grote Kerkhof in Deventer eren: ‘Zij hebben Deventer opgebouwd’

Met videoWie deze week een rondje over het Grote Kerkhof in Deventer maakte, heeft het waarschijnlijk al gezien. Grote, gouden cirkels pronken daar rond de groepjes bomen op het vernieuwde plein. In de cirkels zijn gedichten gegraveerd van mensen die iets met Deventer hebben. De reden? Het eren van de honderden mensen die eeuwen geleden onder het Grote Kerkhof zijn begraven. ,,We wilden daarom niet dat dit een volgend horecaplein zou worden, maar juist een plek van bezinning.”

1 reactie

 • getty tabak

  1 maand geleden
  Heel mooi gedaan. Plein is echt mooi geworden. Minpunt wat mij betreft het zanderige grind, vanmiddag bij harde wind stoof het aardig op. Met contactlenzen in geen prettige ervaring.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  36

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”

Deventer