Volledig scherm

Borgelerbad in Deventer krijgt naaktzwemuurtje

Het Borgelerbad in Deventer zet deze herfst de deuren open voor blootzwemmers. Het gaat in eerste instantie om een proef. Slaat het naaktzwemuurtje aan, dan krijgt het een vervolg.

Sportbedrijf Deventer, de exploitant van het Borgelerbad, heeft hierover contact gehad met NFN, de belangenorganisatie voor naaktrecreanten. Zwembadmanager Jeroen Meijerhof zegt dat elke laatste zaterdag van de maand blootzwemmers welkom zijn. ,,Het is voor het eerst in misschien wel 20 jaar dat bij ons naakt kan worden gezwommen. Eén van onze vaste banenzwemmers heeft hierom gevraagd. Wij hebben het verzoek serieus opgepakt."

Quote

We willen als organisa­tie niemand uit de kleren praten, maar als iemand eenmaal bloot heeft gezwommen, wil die niet meer anders

Bernd Huijser, NFN

Twee miljoen

Bernd Huijser van NFN zegt dat in Nederland bijna twee miljoen mensen regelmatig naakt recreëren. ,,We willen als organisatie niemand uit de kleren praten, maar de ervaring is dat als iemand eenmaal bloot heeft gezwommen, niet anders meer wil. Het liefst in de buitenlucht natuurlijk, waar het gevoel van vrijheid nog meer kan worden ervaren. Maar in de herfst en winter kan het ook in zwembaden. We zijn blij dat het nu ook kan in het Borgelerbad."

Volgens het NFN zijn er in heel Nederland zo'n 40 zwembaden die dergelijke naaktzwemuren aanbieden. In Deventer kan tot en met december elke laatste zaterdag van de maand bloot worden gezwommen tussen 17 en 18.30 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig en iedereen is welkom.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer