Botenfile voor hijskraan in haven Deventer: laagwater laat pleziervaart stranden

videoIn een file in de Zandweerdplas liggen de speedbootjes en zeilbootjes te wachten. Op de kade staan de auto's met trailers in de rij. De vrijdagmiddag ziet er voor de meeste mensen toch meestal anders uit. Het is echter momenteel de enige manier om de kleine bootjes uit de jachthaven van Deventer voor de winter op het droge te krijgen. 

Normaal gaan de boten in oktober door de sluis. Dat is nu niet mogelijk omdat het IJsselwater te laag staat. Of de eigenaren gebruiken de trailerhelling naast de jachthaven op de Zandweerd. Maar daar is nu duidelijk zichtbaar waarom de helling niet gebruikt kan worden. Terwijl de verschillende bootjes in de banden over de helling heen getild worden ligt de drempel naar het water droog.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3656 stemmen