Op de plek van de huidige school (Marke-zuid) komt de nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek van de huidige school (Marke-zuid) komt de nieuwbouw. © FOTO HISSINK/archief

Bouw miljoenenschool voor dik 1000 leerlingen gaat Deventer meer geld kosten

De langverwachte bouw van een nieuwe middelbare school en sporthal in Deventer-noord gaat hoogstwaarschijnlijk meer kosten dan de bijna 30 miljoen die nu geraamd is. Een bedrag dat de gemeente Deventer en scholenkoepel Carmel College al enige tijd hebben vrijgespeeld. Oorzaak van de tegenvaller zijn de gestegen kosten in de bouwwereld. Bezwaren vanuit de buurt houden de nieuwbouw vooralsnog niet tegen.

4 reacties

 • Marko Faas

  2 maanden geleden
  Eens dat kleinere scholen veel beter zijn voor de kinderen. En waarom liggen de sportvelden naast, en niet bovenop de school?
 • Ellen Beek

  2 maanden geleden
  En als mensen niet kiezen voor Deventer heeft dat niets te maken met de gebouwen maar met hoe het is ingericht... Je hebt feitelijk namelijk maar 1 keus en dat is het Etty Hillesum... En dat is 1 pot nat met uitzondering van de vrije school leerroute .. had persoonlijk liever gezien dat er een aparte vrije school zou komen, los van Etty Hillesum..
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Nou, daar gaan we weer, denk ook even aan o.a. Mimik en Het Burgerweeshuis. De excuses liggen al weer klaar: "gestegen bouwkosten zoals in de rest van het land" (dus de gemeente kan er niets aan doen) Een vrijbrief voor het volgende fiasco. Volgend jaar weer discussie in de raad met de uiteindelijke conclusie dat "stoppen niet meer kan en nog veel duurder is" Waarom leren ze hier niet van? De gemeente kan dit niet, aannemers zien dit als de heilige graal, onbeperkt geld bij een incapabele klant.
 • Jimmy Roelofsen

  2 maanden geleden
  Weer een megaschool, uit de praktijk blijkt juist dat kleinere scholen beter zijn voor de leerlingen. Kijk even naar Lelystad waar men dit ook door heeft zitten drammen en nu met een school zit die zwaar onder niveau presteert.

In samenwerking met indebuurt Deventer