Volledig scherm
© FOTO HISSINK

Bouw Viking gaat steeds meer op horrorfilm lijken

De bouw van filmtheater De Viking blijft voor problemen zorgen. Nu dreigt een nieuw tekort, mogelijk oplopend tot vijf ton. Onduidelijk is nog of de gemeente opnieuw geld moet bijpassen. Zeker is al wel dat de opleveringsdatum niet wordt gehaald.

Er is vertraging ontstaan door problemen met de aanlevering van de speciale vloer. Aannemer Hegeman en de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer, verantwoordelijk voor de bouw en honderd procent in handen van de gemeente, steggelen over wie het tekort moet ophoesten.

Winstwaarschuwing

Volgens wethouder Frits Rorink (CDA) is niet gezegd dat Deventer weer moet opdraaien voor een nieuw tekort. Maar hij geeft al wel een winstwaarschuwing. Met onder aan de streep - voor de gemeente - een tegenvaller ‘tussen 0 en 500.000 euro’.

Sterke argumenten

Die inschatting komt van de NV, die 'sterke argumenten’ heeft dat de vertraging en daarmee de extra kosten veroorzaakt zijn door de aannemer. En voor rekening komen van de aannemer. NV en aannemer overleggen nog over de situatie en er zijn nog discussies over meer- en minderwerk. De Viking kost nu al bijna 15 miljoen euro.

Jaarwisseling... 2018/2019

Zeker is al wel dat het filmtheater rond de jaarwisseling 2018/2019 af is. In plaats van het begin van de zomer van volgend jaar. Dit is een tegenvaller voor de gebruikers van het complex, filmhuis De Keizer en filmtheater Bouwkunde, bij de planning en aankoop van producties voor het theaterseizoen 2018/2019. 

  1. Supermarkten in Deventer krijgen ruim baan op zondag: vanaf 6 uur al open, tot 22 uur
    PREMIUM

    Supermark­ten in Deventer krijgen ruim baan op zondag: vanaf 6 uur al open, tot 22 uur

    Alle remmen gaan los op zondag voor supermarkten in Deventer. Al vanaf 06.00 uur mogen de deuren open en de sluittijd gaat naar 22.00 uur. Ook op feestdagen. Er is twijfel of op zondag om 06.00 uur al vroege vogels voor de deur staan. ,,Misschien doen we op zomerse dagen al heel vroeg de deur open.’’ Eén supermarkt, de Spar op de Worp, houdt vast aan totale zondagsluiting. ,,Die zondag is helemaal niet nodig.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer