Volledig scherm
© FOTO HISSINK

Bouw Viking gaat steeds meer op horrorfilm lijken

De bouw van filmtheater De Viking blijft voor problemen zorgen. Nu dreigt een nieuw tekort, mogelijk oplopend tot vijf ton. Onduidelijk is nog of de gemeente opnieuw geld moet bijpassen. Zeker is al wel dat de opleveringsdatum niet wordt gehaald.

Er is vertraging ontstaan door problemen met de aanlevering van de speciale vloer. Aannemer Hegeman en de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer, verantwoordelijk voor de bouw en honderd procent in handen van de gemeente, steggelen over wie het tekort moet ophoesten.

Winstwaarschuwing

Volgens wethouder Frits Rorink (CDA) is niet gezegd dat Deventer weer moet opdraaien voor een nieuw tekort. Maar hij geeft al wel een winstwaarschuwing. Met onder aan de streep - voor de gemeente - een tegenvaller ‘tussen 0 en 500.000 euro’.

Sterke argumenten

Die inschatting komt van de NV, die 'sterke argumenten’ heeft dat de vertraging en daarmee de extra kosten veroorzaakt zijn door de aannemer. En voor rekening komen van de aannemer. NV en aannemer overleggen nog over de situatie en er zijn nog discussies over meer- en minderwerk. De Viking kost nu al bijna 15 miljoen euro.

Jaarwisseling... 2018/2019

Zeker is al wel dat het filmtheater rond de jaarwisseling 2018/2019 af is. In plaats van het begin van de zomer van volgend jaar. Dit is een tegenvaller voor de gebruikers van het complex, filmhuis De Keizer en filmtheater Bouwkunde, bij de planning en aankoop van producties voor het theaterseizoen 2018/2019. 

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer