De brandweer sloeg meerdere ruiten in tijdens het blussen.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer sloeg meerdere ruiten in tijdens het blussen. © Ronald Hissink

Bouwbedrijf wil na brand voormalig Deventer ziekenhuis snel slopen: ‘Last van baldadige jeugd en insluipers’

met videoBij Nijhuis Bouw zijn ze zich wild geschrokken van de brand op het terrein van het voormalige St. Jozef ziekenhuis in Deventer, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bouwbedrijf hoopt dat er dit jaar een einde komt aan de zich voortslepende ellende met het pand, dat plaats moet maken voor een omvangrijk woningbouwproject.

6 reacties

 • Herman ten Klooster

  1 maand geleden
  Opknappen is vreselijk duur. Slopen en nieuwbouw is veel goedkoper, en als een pand niet op de monumentenlijst staat gaat dat ook gebeuren. We hebben met zijn allen in dit land een vergunningen-traject afgesproken en daar houden Gemeente en aannemer zich ook aan. Het is geen kwestie van "treiteren". Zodra de Gemeente zich daar niet aan houdt stapt Johan Vollenbroek of zijn broer naar de rechter.
 • R. Stegeman

  1 maand geleden
  Duurt ook allemaal veels te lang, eerst dit dan dat nog..........dit moet zo, en dan de vergunningen nog.....ik snap de Gemeente Deventer ook niet , ze willen alles, maar o wee als je plannen mocht hebben. Treiteren noemt men dat ook wel.
 • Roy Wesselink

  1 maand geleden
  Tja dat is mooi geworden, dan wel zo snel mogelijk slopen inderdaad, voor er weer brandweer heen moet
 • Joop Steenbruggen

  1 maand geleden
  Gewoon het oude Ziekenhuis laten staan want dat is al volop in gebruik en het oude Verpleeghuis slopen.
 • Evert Jan Geerdes

  1 maand geleden
  Het oudste gedeelte v.h. st. Joseph is gebouwd in de "Bossche school" architectuurstijl en moet blijven als naoorlogs monument. Latere gebouwen vervangen voor passende nieuwbouw.

In samenwerking met indebuurt Deventer