Bouwplannen Bathmen 'te groot, te stenig en te stads'

BATHMEN/DEVENTER - Op de Rabobanklocatie in Bathmen verrijst op korte termijn een appartementencomplex. Tenminste, als de welstandscommissie en de planmakers tot elkaar kunnen komen.

Het conceptontwerp van elf wooneenheden werd gisteren door de commissie afgedaan als 'te groot, te hoog, te breed, te stenig en te stads'. De architect verbaast zich er echter over dat hij voor de bijeenkomst over zijn plannen niet eens is uitgenodigd. "Hier gaat iets mis", zegt Gert Jan Kruijning van AA Architecten. "Zoals het nu gaat, kunnen ze het niet beoordelen."

De welstandscommissie opteerde gisteren voor een complex van negen appartementen en de commissieleden vroegen zich bovendien af of er geen mogelijkheid bestaat van een parkeerkelder. Maar dat zou het einde van de bouwplannen betekenen, stelt Kruijning: "Er moet dan een hele bouwlaag worden gerealiseerd. Voor zo weinig plekken komt dat neer op 40- tot 50.000 euro per parkeerplaats. Dat is te duur en dus kansloos."

De bouw van het appartementencomplex zou begin volgend jaar al moeten starten.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer