Oppassen geblazen in de Rielerweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Oppassen geblazen in de Rielerweg. © Ronald Hissink


Bijna-ongelukken en scheldpartijen: in Deventer bekendste fietsstraat loopt alles door elkaar

pollMaak van de Rielerweg, Deventers bekende fietsstraat, eenrichtingsverkeer. Dat maakt volgens bewoners in Voorstad-Oost een einde aan gevaarlijke verkeerssituaties, waarbij scheldpartijen op straat nog weleens het gevolg is. 

3 reacties

 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Eenrichtingsverkeer zal wel een oplossing zijn want ik heb nog nooit zo vaak een auto zien omkeren op de straat om weer dezelfde route terug te nemen. Dat kamerverhuur moet aan banden gelegd worden want het kruipt zo langzamerhand ook de veenweg op. Zo zonde van de oude huizen.
 • anya HENZEN

  1 jaar geleden
  Handhaving is een punt…vaker en strenger zou een hoop overlast schelen. Overlast door kamerverhuur heeft ook te maken met het tekort aan politie en toezicht: ook in de Schoutenweg, niet ver van de Rielerweg is veel overlast van dronken kamerbewoners. Politie doet er niets aan of wanneer er ook ruzie aan te pas komt verschijnen ze pas zo lang na de melding dat de oproerkraaiers verdwenen zijn. Scooters en hardrijders laat in de avond en nacht hebben vrij spel, daar let niemand op.
 • A de Fries

  1 jaar geleden
  'Multicultistraatje' heb ik de Rielerweg en omgeving nog nooit genoemd horen worden. Wel 'Ankara a/d IJssel' of 'Klein Istanbul'. Afijn, het is er behoorlijk opgeknapt en ik denk dat het fietsstraat-concept wél kan. Maar het gaat fout omdat er weer eens niet gehandhaafd wordt. Te snelle auto's, dubbelgeparkeerde leveranciers en opgevoerde scooters; het is een kwestie van aanpakken en boetes geven. Toch?

In samenwerking met indebuurt Deventer