Bewoner Rein Kers (62) van Humanitas is heel blij met mensen als Eda Nur. ,,Af en toe een wandelingetje maken met haar is fijn."
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Rein Kers (62) van Humanitas is heel blij met mensen als Eda Nur. ,,Af en toe een wandelingetje maken met haar is fijn." © Liselotte Kolthof


‘Dementerenden zijn een beetje verdwaald, dus maken we in huis buurtjes voor ze’

Een jukebox met liedjes uit de oude doos of een optreden van Willeke Alberti. Het zijn zomaar wat leuke extraatjes die de dagelijkse sleur van het leven in een woon-zorgcentrum kunnen opfleuren, maar dat kost geld. Bij Humanitas in Deventer is de stichting ‘Vrienden van’ nieuw leven ingeblazen om dat voor elkaar te krijgen.

  1. Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’
    PREMIUM

    Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’

    De Deventer binnenstad moet toe naar een kleiner winkelgebied en minder vierkante winkelmeters. Met gemengde functies zoals wonen, werkplekken en ambachtelijke bedrijfjes in van oudsher winkelstraten. De inrichting van sommige (winkel)straten is gedateerd en moet worden aangepakt. Met deze en andere maatregelen moet het centrum vitaal en overeind blijven, ook na corona. ,,We moeten ons er op voorbereiden dat het centrum er echt anders gaat uitzien, met minder winkels.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer