Komt in het pand van Praamstra in Deventer een McDonald’s?
Volledig scherm
PREMIUM
Komt in het pand van Praamstra in Deventer een McDonald’s? © FOTO HISSINK / Getty Images


Menukaart telt niet bij discussie over McDonald’s in Deventer binnenstad

Dat McDonald’s fastfood verkoopt, is geen argument om de mogelijke komst van de keten in de Deventer binnenstad tegen te houden. Dat stelt het college van B en W nu McDonald’s de tanden heeft gezet in het pand dat boekhandel Praamstra verlaat. ‘Het college gaat niet over de menukaart van een horecabedrijf.’

6 reacties

 • J Albertus

  3 maanden geleden
  Kom maar is in de binnenstad van Apeldoorn kijken bij de Mac Donald. Elke dag een grote puinhoop waar niks aan gedaan wordt. Er wordt nergens verantwoording voor genomen.
 • M. Rensink

  3 maanden geleden
  Vandaag fietste ik van Gorssel naar Deventer. Ben bij veertig stuks McDonalds zwerfvuil langs het fietspad over 500 meter gestopt met tellen. Hierover durft men te stellen dat dankzij Mac-troep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen worden gezet. Geestdodende, eindeloos werk van teveel eenmalig verpakkingsafval opruimen. Wat ik tot in de weilanden toe bij Teuge heb aangetroffen op andere ritten. Hoezo, neemt McDonalds nu dan al wel haar verantwoordelijkheid?
 • Charles Landre

  3 maanden geleden
  Ongelooflijk, de redenering van B&W: "in de supermarkt ligt ook ongezond aanbod". Neem als bestuur je verantwoordelijkheid eens voor de volksgezondheid en stel grenzen aan ongezond ondernemerschap. De gemeente is nota bene uitvoerder van de WMO en zou dus moeten investeren in gezondheid en preventie van volksziektes.
 • Mieke

  3 maanden geleden
  Hoezo lastig afwijzen. Deventer stad kan toch zelf wel bepalen wat er wel of niet in komt. We hebben genoeg vreetschuren in de binnenstad....nu nog een inloop diëtist
 • R Breuker

  3 maanden geleden
  We hebben net de Keizerstraat volledig vernieuwd en het de Rode Loper tot de Historische Binnenstad genoemd en nu is het dus de bedoeling dat het de Rode Loper naar de McDonalds gaat worden! Net een pandemie aan het overwinnen, waar we aangeraden worden om gezond te eten om ons immuunsysteem goed op orde te houden en wat doet Deventer......overwegen of er een 3e McDonalds in Deventer moet komen op zo'n prominente plek in het centrum! Ik zou me schamen om er ook maar over te na te denken!

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer