In de zwoele zomerlucht een terrasje pikken op de Brink, met de op de achtergrond de kermis. Ook deze zomer gaat het evenement door corona niet door.
Volledig scherm
PREMIUM
In de zwoele zomerlucht een terrasje pikken op de Brink, met de op de achtergrond de kermis. Ook deze zomer gaat het evenement door corona niet door. © Ronald Hissink/archief


Tegenvaller: Deventer Zomerkermis gaat niet door

De Deventer Zomerkermis gaat (ook) dit jaar niet door in verband met corona. Het evenement wordt verplaatst naar de herfstvakantie. Het schrappen van de kermis, voor het tweede jaar op rij, is opvallend. Gemeente en exploitanten werkten tot deze week aan scenario’s, zodat het evenement al dan niet aangepast in juni kon doorgaan. ,,Maar het blijkt helaas geen optie.”

0 reacties

 1. Al een jaar geen feest, bier en jongeren in Rijssen: de vloer van discotheek Lucky is schoon, veel te schoon
  PREMIUM
  video/reportage

  Al een jaar geen feest, bier en jongeren in Rijssen: de vloer van discotheek Lucky is schoon, veel te schoon

  RIJSSEN - Feesten zonder contact is als zingen met de mond dicht. Dat gaat niet, hoe hard je ook probeert. Lucky, een van de grootste discotheken van Twente, zit al meer dan een jaar dicht. Personeel is weg, bier is er niet en waar 2700 jongeren uit hun dak horen te gaan, staan nu dozen. Het zal nog wel even zo blijven, ook al is de behoefte groot. „Je moet geduldig blijven.”
 2. Marco (65) moet zonnepanelen van dak halen ‘ter bescherming’ Deventer skyline: ‘Trieste primeur’
  PREMIUM
  16

  Marco (65) moet zonnepane­len van dak halen ‘ter bescher­ming’ Deventer skyline: ‘Trieste primeur’

  Een atypisch beeld, zaterdagochtend langs de IJssel in Deventer. Aan de Welle worden geen zonnepanelen óp het dak gelegd, maar er juist vanaf gehaald. Op last van de gemeente moest Marco Slingerland ze laten weghalen omdat de panelen niet bij de skyline van de stad zouden passen. ,,Het doet pijn omdat ik dit niet voor het besparen van geld heb gedaan, maar voor de toekomst van mijn kleinkinderen.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’
  Play

  Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’

 2. VN-chef roept Israël en Palestijnen op tot staakt-het-vuren
  Play

  VN-chef roept Israël en Palestij­nen op tot staakt-het-vu­ren

Deventer