De geraamtes van de duizenden zonnepanelen staan en liggen klaar in het weiland in Wilp en worden met een heimachine in de grond geslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
De geraamtes van de duizenden zonnepanelen staan en liggen klaar in het weiland in Wilp en worden met een heimachine in de grond geslagen. © FOTO HISSINK


Zonnepanelen op de oude plek van koeien langs A1 bij Deventer, schapen houden voortaan het gras eronder kort

De omgeving van de voormalige melkveehouderij van de familie Gooiker naast de A1 bij Deventer ziet er vanaf volgend voorjaar heel anders uit. 4 kilometer aan hagen, 116.000 panelen en daar tussendoor zo’n 600 grazende schapen. Vanaf de snelweg is inmiddels te zien hoe het grootste particuliere zonnepark van Nederland vorm krijgt.

Door het keukenraam zien Willy en Brigtte Gooiker uit Wilp het verkeer op de A1 voorbijrazen. Tussen de voormalige boerderij en die snelweg is het nu ook een drukte van belang. Er is een heuse parkeerplaats ingericht, er staan acht noodgebouwen op en naast elkaar die als tijdelijk kantoor dienen en een heimachine ramt de ene na de andere metalen paal de grond in. Wie Deventer en Wilp passeert met de auto, ziet de geraamtes groeien. Nog even en er liggen ruim honderdduizend zonnepanelen op.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer