Brand verwoest auto op parkeerplaats naast Deventer voetbalclubs: mogelijk opzet

videoEen auto is afgelopen nacht in vlammen opgegaan op de parkeerplaats naast Deventer voetbalclubs Sallandia en Sportclub Deventer. De getroffen Volkswagen Passat stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie.

Even na 03.00 uur rukten de hulpdiensten uit naar het sportpark tussen de Brederolaan en Sportveldenlaan in de wijk Zandweerd. Daar bleek op een verder verlaten parkeerterrein een auto in brand te staan.

Hevige brand

Eenmaal op locatie was er voor de brandweerlieden weinig meer te redden. De vlammen sloegen al hoog uit het voertuig. Vanwege de hevigheid van de brand en het lange bluswerk werd er een extra tankwagen met water opgeroepen om het vuur uit te krijgen.

Volledig scherm
© Rens Hulman / News United

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, waarbij rekening wordt gehouden met een bewuste actie. Opvallend detail: de apk van de Volkswagen was sinds 13 januari verlopen. Mogelijk stond hij dus al bijna twee weken op dezelfde plek.

Relatief rustige periode

De autobrand volgt na een relatief rustige periode in Deventer. Waar aan het begin van het nieuwe jaar in een paar dagen tijd nog meerdere auto's in brand werden gestoken, ging het daarna ruim twee weken goed. 

Het leek er na de eerste branden van het jaar op dat er één of meerdere verdachten in beeld waren. De politie kondigde namelijk aan meerdere woningen 's nachts in de gaten te gaan houden. Daarmee zouden ze bij een nieuwe autobrand ook potentiële daders kunnen uitsluiten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer