Brandend bootje zorgt twee keer voor opstopping in Deventer

update || videoVerkeerschaos in het centrum van Deventer, nadat de IJsselkade was afgesloten. Dat gebeurde nadat in een plezierjachtje van twee Duitsers rond 15.00 uur brand was uitgebroken. Inmiddels is de afsluiting van de baan.  

De hele weg was gedurende circa drie kwartier afgesloten om voldoende ruimte te maken voor de brandweerwagens, zo laat de politie weten. Diana Inkelaar van de Veiligheidsregio IJsselland legt het verder uit: ,,De afsluiting was noodzakelijk om het gebied veilig te stellen. De brandweerlieden waren ook op de rijbaan bezig, dat was hun werkplek. Om een veilige situatie voor de hulpverleners te creëren, en om ze bijvoorbeeld veilig langs wagens te laten lopen, was de afzetting nodig.”

Verkeersinfarct

Het verkeer dat van de weg gebruik wilde maken, moest rechtsomkeert maken. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan op de Welle. Een regelrecht verkeersinfarct was het gevolg, zei een ooggetuige. Werkzaamheden elders in de buurt van het centrum maakten de verkeerssituatie er immers ook niet beter op. 

Het bootje was van twee Duitse schippers. Ze waren met hun net gekochte vaartuig op weg naar Duitsland, toen er brand ontstond. Een eerste, eigen bluspoging mocht niet baten. Hierop is het bootje bij de Wellekade aangelegd en is hulp ingeschakeld. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan in isolatiemateriaal rond de uitlaat, waarschijnlijk omdat dit te warm is geworden.

Bekijk hieronder enkele beelden van het incident.

Volledig scherm
In beeld: de tweede keer dat de brandweer moest uitrukken voor de 'vuurboot': het scheepje blokkeerde de havenmond. Eerder op de middag blusten de spuitgasten brand aan boord. Toen moest de IJsselkade worden afgesloten om hulpverleners ruim baan te geven. © de Stentor/Angelique Rondhuis
Volledig scherm
Brandweer gaat aan boord van het plezierjacht na de brandmelding. © Rens Hulman
Volledig scherm
Brandweer in actie. © de Stentor/Angelique Rondhuis
Volledig scherm
Rood: verkeer staat stil en kan geen kant op. © Google Maps
  1. Miljoenenproject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’
    PREMIUM

    Miljoenen­pro­ject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’

    Geen grootschalige protesten van omwonenden of natuurorganisaties die de barricade opgingen. Het megaproject rond de verbreding van de A1 gaat volgende maand van start na een (bijna) geruisloze voorbereiding. Met 400 miljoen euro en tien jaar werk één van de grootste en langstlopende infraprojecten van Rijkswaterstaat. ,,Ook wij profiteren van een bredere A1, daarom staan we niet met gele hesjes in de berm”, denkt John Relou van Belangenvereniging Bathmen

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer