Volledig scherm
Brandweer bij het ziekenhuis Deventer. Foto: News United / Leo van 't Hul

Brandweer ruimt gevaarlijke vloeistof in ziekenhuis Deventer op

DEVENTER - Een omgevallen pot met formaldehyde heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor een precaire situatie gezorgd in het Deventer Ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis raakte gewond bij het ongeval. De hulp van de brandweer werd ingeroepen voor het opruimen van de vloeistof.

Om even voor drie uur in de nacht viel op een deel van de kraamafdeling een pot met formaldehyde, een vloeistof die gebruikt wordt als ontsmettingsmiddel, maar die ogen, neus en keel kan irriteren. Een verpleegster was bezig met het vullen van een placentazak, toen het ongeval gebeurde. De vloeistof kwam op de grond in een afgesloten ruimte, die voorzien is van een afzuiginstallatie. Hierdoor is er geen gevaar geweest voor de rest van de afdeling. De verpleegster kreeg de vloeistof op armen, handen en benen. Zij is behandeld op de EHBO-afdeling.

Speciale matten
De brandweer heeft de vloeistof met absorptiematten opgeruimd. Een specialist Gevaarlijke Stoffen van Brandweer Zwolle heeft nadien metingen uitgevoerd, waarna de ruimte werd vrijgegeven. Volgens het ziekenhuis is geheel volgens de standaardprocedure gewerkt die geldt bij de afhandeling van dit soort incidenten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer